Rinoplasti, burun yapısında estetik ya da fonksiyonel sorunları gidermek amacıyla uygulanan cerrahi müdahaledir. Estetik sorunlar; burun büyüklüğü, burun kemeri, burun eğriliği, burun ucunun düşüklüğü gibi dış görünümle ilgili kaygıları; fonksiyonel sorunlar ise nefes alma güçlüğü gibi burnun iç yapısındaki problemleri kapsar.

Kimlere Burun Estetiği Yapılır?

  • Burun şekli nedeniyle kendisini rahatsız hissedenler
  • Nefes alma problemi yaşayanlar
  • Önceden geçirilmiş travmalara bağlı burun deformitesi olanlar
  • Doğuştan burun şekil bozukluğu olanlara burun estetiği yapılabilir.

Burun estetiği ameliyatında burun içerisindeki kemik ve kıkırdaklar yeniden şekillendirilir ve bu işlem genel anestezi (narkoz) altında gerçekleştirilir. Burun yapısına bağlı olarak operasyon ortalama 3-4 saat arası sürer.

Kapalı Rinoplasti nedir?

Burun estetiği ameliyatı açık teknik veya kapalı teknik olarak 2 şekilde yapılabilir. Açık teknik rinoplastide burun ucu alt kısmında burun delikleri arasında bulunan bölgeye bir kesi yapılırken kapalı rinoplastide kesiler burun deliklerinin içinden yapılır ve böylece dışarıdan herhangi bir iz kalmaz. Kapalı rinoplastinin diğer avantajları ise burun ucundan geçen damar ve sinirlerin ve ayrıca burun içindeki bazı bağlantı noktalarının (ligamentlerin) korunması ve açık tekniğe çok daha hızlı iyileşme süresidir.

ADIM ADIM BURUN ESTETİĞİ AMELİYATI

1.ADIM – MUAYENE VE AMELİYAT HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Bize ulaşıp muayene randevunuzu aldıktan sonra kliniğimizde sizi muayene gününüzde ve saatinizde ağırlayacağız. Öncelikle detaylı bir muayene yaptıktan sonra burnunuz hakkında sevmediğiniz konulardan, nelerin değişmesini istediğinizden ve beklentileriniz hakkında konuşacağız.

Daha sonra çeşitli açılardan çektiğimiz fotoğraflar üzerinde simülasyon (photoshop) çalışması yapacağız. Unutulmamalıdır ki burada yapılan photoshop çalışmaları hiçbir zaman size sonuç hakkında  %100 garanti vermez. Bu çalışmanın amacı sizin ne istediğinizi daha iyi anlamak ve size en çok yakışan doğal burnu daha net görmektir.

Tüm bu süreçlerden sonra size en uygun ameliyat gününüzü oluşturacağız. Bu süreçte eğer sigara içiyorsanız ameliyatınızdan en az 1 hafta önce sigarayı bırakmalısınız ve ameliyatınıza engel olacak gribal enfeksiyonlardan korunmalısınız.

2.ADIM — AMELİYATA HAZIRLIK ve AMELİYAT

Belirlediğimiz ameliyat tarihinden bir gün önce ameliyat öncesi hazırlık için sizi ameliyatın yapılacağı hastaneye yönlendireceğiz. Bazı kan tahlilleri verip anestezi doktoruna muayene olacaksınız. İşlemleriniz tamamlandıktan sonra evinize geri gidebilirsiniz ve eğer her şey tamam ise ameliyata hazırsınız demektir.

Ameliyat gününde size belirtilen saate hastaneye geldikten sonra sizin ve yakınlarınız için özel olarak hazırlanmış odanıza yerleşeceksiniz. Ameliyat ortalama 3-4 saat sürmekle birlikte net süre verilemektedir. Unutulmamalıdır ki ameliyatın hızlı veya yavaş olması değil sonucun sizi memnun etmesi daha önemlidir. Ameliyat sonrası bir gece hastanede istirahat ettikten sonra ertesi sabah sizi taburcu edeceğiz. İlaçlarınız ve dikkat etmeniz gereken durumlar hakkında detaylı bilgilendirme yapılacak ve sizi 1 hafta sonra burun üzerindeki atel ve içindeki silikon tamponları çıkarmak için kontrole çağıracağız.

Burun tamponları olarak nefes alabilen silikon tamponlar kullanılmaktadır. Bu tamponlar doğru şekilde temizlendiğinde burunda tampon varken bile rahatlıkla nefes alabileceksiniz.

Ameliyat sonrası dönemde ağrı çok az olmakta veya hiç olmamaktadır. İlk 3 gün göz etrafında hafif derecede şişlik veya morluk olabilmektedir ancak bu şişlik veya morluklar birinci haftanın sonunda tamamen kaybolmaktadır.

3.ADIM –AMELİYAT SONRASI KONTROLLER

Birinci hafta kontrolünde burun içindeki silikon tamponlar ve burun üstündeki atel çıkarılacak ve burun üzerine tekrar bantlama yapılacaktır. Bu bantlar burnunuzdaki şişliklerin daha hızlı inmesinin ve burnunuzun daha hızlı oturmasını sağlayacaktır. Bu bantlar ile dışarı çıkmanızda , gezmenizde ve hatta çalışmanızda hiçbir engel yoktur.

LÜTFEN UNUTMAYIN ameliyat sonrası burnun en şiş olduğu zaman BİRİNCİ HAFTADIR ve buna hazır olmanız gereklidir. Şişlikler ikinci ayın sonuna kadar hızlı bir şekilde inecektir ancak burnun son şeklini alması BİR YIL sürmektedir. Birinci haftadaki kontrolden sonra sizi rutin aralıklarla yine kontrollere çağıracağız. Tabi ki siz dilediğiniz zaman bize istediğiniz ve merak ettiklerinizi sorabilir, ve bizi ziyaret edebilirsiniz.

Instagram: drburakerdur